GDPR - Nakládání s osobními údaji

Zásady práce s osobními údaji pro uživatele internetového obchodu www.sloktepo.cz

Obecná ustanovení

Naše společnost klade na ochranu osobních údajů velký důraz. Již od počátku chráníme údaje našich uživatelů co nejlépe dovedeme. Citlivá data (jako například přihlašovací heslo) jsou šifrována, kontaktní údaje nikdy nepředáváme do doby, než je samotná objednávka vyřizována či pokud nám to neukládá zákon.

Účelem tohoto dokumentu je informovat vás o rozsahu a způsobu ukládání vašich osobních údajů, vašich právech a o formě jakou můžete svá práva uplatňovat.

Zpracování osobních údajů na www.sloktepo.cz provádí  Sloktepo s.r.o. IČ: 01788230. Zpracovatel je řádně registrován na Úřadě pro ochranu osobních údajů.

Spravované osobní údaje

Na webu ukládáme a spravujeme osobní údaje našich uživatelů. Rozsah údajů se liší dle role uživatele. Záleží tedy na tom, zda jste registrováni či nikoliv.

Registrovaný uživatel na Sloktepo.cz

údaj

účel/popis.

volitelné

veřejné

E-mailová adresa

Základní unikátní identifikátor účtu

NE

NE

Přihlašovací heslo

Uloženo v šifrované podobě

NE

NE

IP adresa registrace

Ukládá se adresa, ze které byl účet založen

NE

NE

Negistrovaný uživatel na Sloktepo.cz

údaj

účel/popis.

volitelné

veřejné

IP adresa přístupu

Ukládá se každá adresa přístupu

NE

NE

 

Nakupující (neregistrovaný účet)

údaj

volitelné

veřejné

E-mailová adresa

NE

NE

Jméno a příjmení

NE

NE

Fakturační údaje

NE

NE

Mobilní telefon

NE

NE

ANO

NE

DIČ

ANO

NE

Adresa dodací

ANO

NE

Mobilní telefon - dodací adresa

ANO

NE

údaje o objednaném zboží, provedených objednávkách, zaplacených částkách, provedených platbách apod.

NE

NE

 

 

Účel a způsob zpracování osobních údajů

Vaše osobní údaje zpracováváme několika různými způsoby a pro odpovídající účely:

Nákup zboží na Sloktepo.cz

Abychom mohli vyřídit vaši objednávku potřebujeme znát a dále zpracovávat vaše osobní údaje. Tyto údaje zpracováváme výhradně za účelem uzavření kupní smlouvy a právním základem takového zpracování je tedy plnění kupní smlouvy.

Tyto osobní údaje od vás získáváme výhradně na základě vaší registrace na sloktepo.cz případně vyplněním vašich údajů na webové stránce s nákupním košíkem.

Doba zpracování těchto údajů je po dobu vyřizování objednávky plus dobu minimálně 10 let, neboť tak nám to přikazuje daňový zákon.

Marketingová komunikace

V případě, že nám udělíte souhlas, budeme vaše osobní údaje (e-mailovou adresu) využívat pro zasílání novinek o výrobcích, zboží, akčních cenách a novinkách na našem webu. V žádném případě nebude vaše e-mailová adresa předána třetím stranám a váš souhlas se zasíláním marketingových sdělení můžete kdykoliv a s okamžitou platností odvolat kliknutím na odkaz uvedený v každé emailové zprávě.

E-mailová podpora

V případě, že nás kontaktujete na některém z našich kontaktních emailů nebo pomocí kontaktního formuláře na adrese www.sloktepo.cz/napiste-nam, můžeme vás požádat o poskytnutí jednoznačných identifikačních informací, které poslouží k ověření oprávněnosti vašeho požadavku. E-mailovou komunikaci s vámi archivujeme. Právním základem takového zpracování je náš oprávněný zájem.

Cookies

Při používání našich internetových stránek může docházet ke zpracování vašich osobních údajů prostřednictvím cookies. Více informací o tom, jak používáme cookies, naleznete na www.sloktepo.cz/cookies.

Vaše práva jako subjektu údajů aneb co dělat, když chci své osobní údaje smazat nebo upravit

Pokud si přejete uplatnit níže uvedená práva a/nebo získat příslušné informace, můžete tak učinit rovnou přihlášením se do svého zákaznického účtu na stránkách www.sloktepo.cz. Pokud u nás nemáte vytvořený účet a provedli jste nákup bez registrace, ale přesto byste rádi uplatnili některé z níže uvedených práv k ochraně svého soukromí, můžete nás kontaktovat prostřednictvím e-mailu ahoj@sloktepo.cz.

Pro přihlášení ke svému účtu potřebujete své přihlašovací údaje (uživatelské jméno/e-mail a heslo). Pokud budete svá práva uplatňovat jiným způsobem, můžeme vás požádat o poskytnutí jednoznačných identifikačních informací, která poslouží k ověření oprávněnosti vašeho požadavku. Odpovíme vám do 1 měsíce po obdržení vaší žádosti, přičemž si však vyhrazujeme právo tuto lhůtu prodloužit dle technické a časové náročnosti vašeho požadavku.

V souladu s platnými právními předpisy máte právo požadovat přístup ke svým osobním údajům, které jako správce osobních údajů zpracováváme, právo na jejich opravu nebo vymazání. Můžete také kdykoliv vzít zpět souhlas se zpracováním některých osobních údajů (např. údajů k marketingovým účelům), který jste nám poskytli.

Jaká jsou tedy vaše práva?

Vymazání vašich osobních údajů

Kdykoliv nás můžete požádat o vymazání vašich osobních údajů. Pokud nás oslovíte s takovou žádostí, smažeme bez zbytečného odkladu všechny vaše osobní údaje, které máme, pokud však vaše osobní údaje nepotřebujeme pro plnění smluvních a zákonných povinností či ochranu našich oprávněných zájmů, jak jsou popsány výše.

Zrušení účtu

  1. Pokud nakupující provedl objednávku, jeho údaje týkající se objednávky jsme povinni uchovávat po dobu minimálně 10 let od zrušení účtu.
  2. Pokud nakupující neprovedl žádnou objednávku jeho data mohou být na jeho žádost smazána s výjimkou těch údajů, která se týkají účelů zajištění bezpečnosti provozu systému a sítě (IP adresa).

  

Oprava vašich osobních údajů

Máte právo na opravu svých osobních údajů. Pokud máte účet na stránkách www.sloktepo.cz, můžete tyto údaje upravit přímo po přihlášení do svého účtu. Některé údaje není možné opravit přímo (například údaje uvedené na faktuře), pak nás prosím kontaktujte prostřednictvím kontaktního formuláře na adrese www.sloktepo.cz/napiste-nam

Odvolání platnosti souhlasu

Udělený souhlas ke zpracování některých osobních údajů (např. údajů pro marketingové účely) můžete kdykoliv odvolat bez uvedení důvodů. Berte prosím na vědomí, že odvolání vašeho souhlasu nemá vliv na zákonnost jakéhokoliv zpracování prováděného na základě dříve uděleného souhlasu.

Vaše další práva

Vezměte prosím na vědomí, že podle zákona o ochraně osobních údajů máte, kromě výše jmenovaných, také právo:

  • požadovat po nás informaci, jaké vaše osobní údaje zpracováváme
  • požadovat po nás vysvětlení ohledně zpracování osobních údajů
  • vyžádat si u nás přístup k těmto údajům

 

Naši zpracovatelé osobních údajů

Zpracování osobních údajů je prováděno společností Sloktepo s.r.o., osobní údaje však pro nás mohou zpracovávat i tito zpracovatelé:

  • Shoptet s.r.o. - Pronajímatel e-shopového řešení
  • GOPAY s.r.o. - realizace platební brány
  • Twisto s.r.o. - platební metoda
  • Česká pošta, s.p. - přepravní služby
  • Zásilkovna s.r.o. - přepravní služby
  • Google LLC, Mountain View, CA 94043, Spojené státy americké - anonymní statistika přístupů Google Analytics a služba reCaptcha
  • Mucto s.r.o. - účetní společnost

 

Zabezpečení dat

Vaše data ukládáme na dedikovaných serverech společnosti Shoptet s.r.o., se kterou máme uzavřenou smlouvu v souladu s pravidly GDPR o Zpracování osobních údajů. 

Při přenosu dat a souborů používáme zabezpečeného protokolu HTTPS. Dodržujeme nezbytná a přiměřená technická a organizační opatření pro zajištění bezpečného uložení těchto dat.

Dále některá data, zejména daňové doklady ukládáme na externím hard disku zabezpečeného heslem a přijali jsme opatření pro zajištění a ochraně proti krádeži.

Závěrečná ustanovení

Dokument v této verzi byl vytvořen dne 18.05.2018 a tímto dnem nabývá platnosti.

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.